“Unutma, sır gibi seversen muradın gerçekleşir; tohum toprağa gizlenirse yeşerir.”

Mevlana

Tabit Akıllı Tarım Teknolojileri A.Ş.nin kurucusu vizyoner Tülin Akın’ın biyografi kitap çıktı. 2004 yılında öğrenciyken kurduğu tarımsalpazarlama.com ile Türkiye’nin tarım alanındaki ilk iletişim, e- öğrenme ağını ve e- ticaret medyasını harekete geçiren Akın, bankalarla birlikte e-ciftçi kredi kartlarını modelleyerek, çiftçinin zarar görmeden finans kaynağına erişimini sağladı. Ardından bu konuları anlatmak için yaklaşık 12.000 köye ziyaretler gerçekleştirdi. Vodafone’la birlikte Vodafone Çiftçi Kulübü’nü kurdu ve çiftçiye özel uygulamalarla 1 milyon 400 bin çiftçiye ve ailesine bilgi ve hizmet ulaştırarak tarımda erken uyarı bilgilendirmeleri başlattı.

Vodafone Çiftçi Kulübü iş modeli 2015 yılında Hindistan, Gana, Kenya, Yeni Zelanda ve Tanzanya’da uygulanmaya başladı. INTEL’in desteklediği, okuma yazma bilen herkesin kullanabileceği ve bilgi, iletişim, pazarlama ihtiyacı olan konularda uzmanlara soru sorabilmeyi sağlayan bir Çiftçi Bilgisayarı yazılımı tasarlandı. Kırsal alanda su bilincini geliştirmek ve traktör kazalarını önlemek amacıyla sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdi.

“… Toprağa sadık, insanı seven, içten, bilgisinin zekatını veren, iradeli, pes etmeyen, sabrın hasadını alan, zamana, yaşama ve bulunduğu yere anlam katan zor bulunur bir insan. İşte size kendi toprağımızda köklenmemiz için emek veren, sınırları aşan, insan için çalışan, hayatının amacını bilen, en güzel gök kubbenin altındaki en güzel toprakların kaybolmamasına çare üreten Tülin’in nefes kesen, bir defalık olmayan, meşakkatli ama kalıcı çabası: Akıllı Köyler.”

Ve daha neler oldu okumak lazım… Atilla Yüksel’in kaleme aldığı,  A7 Yayınları’ndan çıkan bu hayat okunmalı!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.