“Biz hep o felaket filmlerindeki doğal ya da insan yapımı felaketlerin bizimle bir işi olmayacağını düşünürüz. Bizim dünyamızda öyle bir felaket olamaz. Olursa da yıllar sonra olacaktır. Bununla birlikte gerçeklik bize bunların holografik evrenin provaları, uyarıları, tahminleri olduğunu söyler, hayat süreksizdir.”

Lan Xin

İnsanlar açgözlülük, öfke, cehalet tarafından yönetildiklerinde doğanın iyiliğini, içten gelen iyi niyeti, mutluluğun kendiliğindenliğini, avuç içindeki mutluluğu kaybeder.

Eğer insan her şeye huşu içinde yaklaşmazsa, her aklına geleni her istediğini yaparsa; eğer kalbinde sevgi barındırmayıp soğuk yalnız bir dünyada yaşarsa ne yeryüzündeki cennetin güzelliğini görebilir ne de yeryüzünün ve cennetin sevgisini alıp kabul edebilir.

Her şeyin ruhu var. İnsan ile doğa arasındaki çatışma bize öğretti ki eğer herkes doğaya hürmet eder, doğayı severse, hiçbir kötülük gücü bizi ele geçiremez. Birçok hastalığa, felakete insan açgözlülüğü, cehaleti neden olmakta. İnsan, doğa, evrendeki tüm şeyler karşılıklı saygı, ululayış, saldırmazlık ile birbirlerine bağlı; böylelikle ahenk ve barış içinde bir arada var olabilirler.

Her şey bir. Sevgi insan ile evrendeki her şey arasındaki en iyi iletişim dili. Sevgi insan ile evrendeki her şey arasındaki en iyi kaynaşma yolu. Sevgi evrenin en yüksek bilgeliği. Sevgi sınırsız, sevgi evrenin zinciri.

Karmada iyi de kötü de ödüllendirilir. Eğer kutsanmak istiyorsanız, lütfen kutsallık ekin. Kötülükten uzaklaşırsanız, lütfen kötülükten tamamen ayrılın. Tüm mutluluk ve talihsizlik insanın kendisine bağlıdır.

Doğal ve insan yapımı felaketler insanlara öneriler sunan uyarılardır. Felaket üzerine düşünüp taşınmayı, daha güçlü ve özgüvenli olmayı, kötülükten ayrılmayı, iyiliği geliştirmeyi, cennete saygı duyup diğerlerini sevmeyi, alçak gönüllü bir kalbe sahip olmayı, şefkatli olmayı, hırsı açgözlülüğü öfkeyi cehaleti denetlemeyi, şimdiyi bağrına basmayı -gönül hoşluğu sevinçtir-, dünyaya merhametle yaklaşmayı önerirler. Beden ile ruhun en arı halini bulmak, güzel bir dünyaya sahip olmak için.


Lan Xin

Çin’in çok satan ünlü yazarlarından Lan Xin, Çin Yazarlar Birliği üyesidir. Doğuştan gelen sihirli üstün bilince, olağanüstü bir dharma uygulamasına sahiptir. On milyonlarca okuyucunun duygusal sorunlarını çözmeye yardımcı olmak için sevginin bilgeliğini yaymaya odaklanmıştır. Birçok okur tarafından “en sevilen can yoldaşı kız kardeş” ve “büyük sevginin habercisi” olarak kabul edilir. Aynı zamanda DongBa kültürünün tek kadın mirasçısı olan bir “bodhisattva” olarak bilinir. Çin’in “İlk Kadın Buda”sı diye de anılmaktadır.

Lan Xin – Çin
Türkçeleştiren Nurduran Duman

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.