Günümüzde detoks sağlık dünyasının en önemli konularından biri. Birçok detoks yönteminin olduğu bu zamanda sebze ve meyve suyu içeceklerle hazırlanan sıvı detoksu ise oldukça revaçta. Bu konuda sektörün yeni firmalarından biri olan Juitox’un sahibi Eftal Behlül Gözlemecioğlu’ndan bilgi alıyoruz.

Bu işe ne zaman başladınız;  yaşadığınız değişimler neler?

Ön araştırmalar da olmak üzere iki yıl gibi oluyor sektöre girişimiz. Asıl olarak bu hikayeyi çiğ beslenme şefi ve detoks uzmanımız Dilşat Erdil’den dinlemelisiniz. Kendisi 97 kg. dan detoks ve alkali yaşam sayesinde yeniden doğuyor. Sonra Amerika’da eğitim almaya karar veriyor. Bir süre sonra yollarımız birleşti. Ben de hayatımın çok sağlıksız bir döneminde onunla detoksa adım attım. Önce  mucizelere inanamadım. Sonra bunu herkesin deneyimlemesi için Juitox’u kurdum.

Sıvı detox içecekleri nasıl hazırlanıyor? 

Üretim, soğuk sıkım yöntemi (cold press), yüksek basınçlı bir hidrolik sıkma ile sebze ve meyveleri zengin besin değerlerini kaybetmeden soğuk sıkma işlemidir. Hava ile teması, dolayısıyla oksidasyonu en az seviyede tutan bu yöntem sayesinde sebze ve meyvelerin enzim ve besinleri ile posaları birbirinden ayrılır. Böylece sebze ve meyveler besin değerlerini koruyarak daha uzun süre (3 gün) dayanır. Soğuk sıkım yöntemi sebze ve meyvelerin besin değerlerinin en yüksek oranda korunduğu en ileri teknoloji üretim tekniğidir.

Bedenimiz neden dotoksa ihtiyaç duyar?

Şehir hayatı ve modern yaşamın olumsuz getirileri olarak bedenimize birçok toksik madde birikir. İşlenmiş gıdalar, soluduğumuz hava, içtiğimiz su, yaşadığımız stres hepsi birer etmendir. Hastalıklardan korunmak, gençlik enerjimizi ve görünümümüzü uzun yıllar devam ettirebilmek için bedenimizdeki bu toksik birikimlerden arınmamız gerekir. Bu noktada detoksun tanımı ve neden ihtiyacımız var cevabı doğuyor.

Detoks yapmada bir yaş önemi var mı; kimler yapmasın mesela?

Hamileler kesinlikle yapmamalı ve son 1 sene içinde ciddi bir iç organ operasyonu geçirenlere doktoruna danışmalı. Yaş sınırımız yok ama her hangi bir hastalık var ise; önce doktorlarına veya detoks uzmanımıza danışmalarını tavsiye ediyoruz.

Birçok çeşit içinde özellikle sıvı detoksunun önemi sizce nedir?

Liflerin sindirim sistemi üzerindeki etkisi yadsınamaz fakat vücudun enerjisinin büyük bir kısmını çözünemeyen lif ve besinleri ayrıştırmaya harcar. Sebze ve meyve suyu ile arınmanın (juice cleanse)  amacı sindirim sistemini dinlendirerek, vücudun enerjisini detoks ve yeniden yapılandırmaya yönlendirmek olduğundan sebze ve meyve suyu içeceklerini posalarından ayrıştırarak saf sıvı olarak içmek en doğrusudur.

Şehir hayatı ve modern yaşamın olumsuz getirileri olarak bedenimize birçok toksik madde birikir. İşlenmiş gıdalar, soluduğumuz hava, içtiğimiz su, yaşadığımız stres hepsi birer etmendir.

Beslenmede günlük alışkanlıklar içinde yer alabilecek mi; örneğin bir öğün yerine geçiyor mu?  

Kesinlikle, hem de fazlasıyla! Soluduğumuz hava bile asidik iken, arınmak için bir öğünde 3 kg. çiğ sebze meyve suyu içmeniz imkansız iken böyle içmeniz çok kolay. Sporcular dahi fazla protein tüketiminin zararlarından arınmak için günde ara öğün veya ana öğünlerinin yanında 2 şişe sebze sularımızdan içiyor. Detoks sürecini ancak bu şekilde devam ettirebilirsiniz zaten.

Sıvı detoksu tüm hayat süreci içinde ne kadar yer almalı?

Uzmanımız Dilşat Erdil’in tavsiyeleri doğrultusunda; öncelikle sadece sıvı detoks ile vücut resetlenmeli ve alkali seviyeye getirilmeli. Sonrasında beslenme düzeni değiştirilmeli, sebze ve meyve suları normal hayat rutinine ara veya ana öğün olarak eklenmeli. Modern yaşamın dezavantajlarını minimuma indirgemek için biz bunu tavsiye ediyoruz.

Telefon: 0532 590 84 77
Ahi Evran Cad. Nazmi Akbacı İş Merkezi No:56 Maslak / İstanbul
www.juitox.com.tr

 

Sizin fikriniz nedir?