Çocuklarınızın chi enerjisini güçlendirmek ve yükseltmek için feng shui’yi kullanırken iyileştirmeleri yapmak  için temel yerler , her çocuğun yatak odasının ve evin . Çocuklar Gua’sıdır. Çocuk yetiştirme yeteneklerini ve çocuklarınızla iletişiminizi güçlendirmek için, iyileştirmeler yatak odanızın Çocuklar Guas’ında yapılmalıdır.

Yataklarını talihi bir şekilde yerleştirerek, çocukları geliştirin

Bir çocuğun chi enerjisini güçlendirmek için en çok önerilen iyileştirmelerden biri, yatağı Çocuklar Gua’sına yerleştirmektir. Bu iyileştirme, büyümeleri  ve olgunlaşmaları için onları esas konuma yerleştirir. Buna karşın, yatağın kapı yoluyla doğrudan bir sınırda olmadığından emin olun, yoksa çocuk kendisini güvensiz ve tehdit altında hissedebilir.

İyi yerleştirilmiş bir ışıkla çocuğunuzun yaşamını parlaklaştırın.

Çocuğunuzun büyümesini güzelleştirmenin bir harika yolu da, yatak odasının Çocuklar Gua’sına  parlak bir ışık yerleştirmektir. Bu iyileştirme, ayrıca çocuğunuzun daha iyi bir iletişim kurmasına ve daha çok yaratıcı olmasına da yardımcı olacaktır. Işığın sürekli yanmasına gerek yok ama iyi çalışır durumda durumda olmalıdır. Bu iyileştirme, özellikle özellikle yatak Çocuklar Gua’sına yerleştirilemiyorsa değerlidir. Bu iyileştirmeyi uygularken, çocuğunuzun büyüdüğünü ve parlak bir şekilde geliştiğini gözünüzün önünde canlandırın.

Çocuğunuzun chi’sini sesle uyandırın. 

Sesin gücü, çocuklar için işe yarayan bir başka araçtır. Bir zil veya çan, onların enerjisini uyandırabilir, yaratıcılıklarını güzelleştirebilir, onları koruyabilir ve yaşamlarına ahenk getirebilir. Çocuğa hoş gelen bir metal çan kullanın. Kullanabileceğiniz diğer araçlar, telefon, radyo, veya kasetçalar yada stereo hoparlördür. Bu iyileştirme ayrıca daha iyi düşünmesi zekasının artması, daha çok çalışması ve sınavlarda daha başarılı olması için çocuğunuzun zihnini harekete geçirir.

Rüzgar çanını asmak için (kırmızı kurdeleyle) veya diğer ses iyileştirmelerini yerleştirmek için uygun yer çocuğun yatak odasının Bilgi Gua’sıdır veya enerjinin daha çok doğrudan hareketi için, (pratik ise) yatağın başı bile olabilir. Bu ses üreticisini yerleştirdiğinizde, çocuğunuzun uyarıldığını, uyandırıldığını ve güçlendiğini gözünüzde canlandırın.

Çocuğun sağlığını bitkilerle arttırın.

Çocuğunuzun daha sağlıklı olmasına veya hastalıklardan uzak durmasına yardımcı olmak için, yeşil bitkiler oldukça önerilir. Yatak odasına, çocuğun iyileşeceği ve güçlü olacağı niyetini taşıyarak, sağlıklı yeni alınmış yeşil bitkilerden tek sayı olarak (3-5-9 iyidir) yerleştirin. Hatta daha güçlü bir tedavi için, evin ana yatak odasının ve bahçenin çocuklar Gua’larına koyduğunuz bitkilerin beyaz çiçekleri varsa (beyaz Çocuklar Guası’nın rengi olduğu için) bu değişim daha da güzelleştirir.

En iyi sonuçlar için, çocuğunuzun sınırsız sağlığa ve canlanan bir yaşam gücüne sahip olduğunu gözünüzün önünde canlandırın.

Çocuklarla olan bağı bir metal zille koruyun.

Evde olmayan bir çocukla bağlı kalmak için evinizin veya ana yatak odasının Çocuklar Guası’na kırmızı kurdeleden bir metal zil asın. Bu iyileştirmeyi yaptığınız da, çocuğunuzla gerek duyduğunuz kadar iletişim kurabildiğinizi ve onu görebildiğinizi gözünüzün önünde canlandırın.

 

Kaynak: Daha İyi Bir Yaşam İçin Feng Shui İpuçları – David Daniel Kennedy

Çeviri: Işıl Çobanlı- Dharma Yayınları

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.