Yeni sayımızda, hatırlanması toplum, hatta insanlık için elzem olan bir erdemi seçtik: MERHAMET.

Çünkü bizler 3. GÖZ Dergisi olarak yıkıma, umutsuzluğa, sevgisizliğe karşı; yaşamın gerçek içsel bilgisinden, değerlerinden, erdemlerinden söz etmeyi seçiyoruz.

Dünyamızın merhamete ihtiyacı var; hayvanların, ağaçların, suyun, yerin-göğün, küçük-büyük tüm insanların merhamete ihtiyacı var. Ama nasıl merhamet ve ne zaman? Bunun üzerinde durduk ve yazdık yazarlarımızla birlikte. Amacımız dünyamızın şifa bulması.

 

“Farkında olmayı ve fark ettirmeyi” amaç edinerek 2000 yılında hayata geçen dergimizi bunca yıl tamamen özveri ve istekle yayınladık. Dergimizin ana teması olan farkındalık, kişileri otomatik yaşam biçiminden çıkaran uyanık bilinç halidir;arınmış bir zihnin ve sağlıklı bir bedenin ruhla iş birliği yapması ve olanı olduğu gibi görebilmesidir. 3.GÖZ’den bakış, işte bu farkındalık bilinciyle yaşama sanatıdır.

Meral Bakır her sayımız için çakraları yazarken bu sayıda “Sahasrara 7. Çakra” hakkında bilgi verdi. Özgür Çağlar Çelik “Çigong ve hayatınızın lideri olmak”tan söz etti. “Sen söylediğin şarkıdan İbaretsin” diyen Stefano D’Anna’ nın yazısını Nehir Ötgür derledi. Gülay Ertekin “Bakıyoruz görmüyoruz, işitiyoruz ama duymuyoruz”, derken; Mine Kavalalı Holistik Bilinç: Psiko Spiritüel Atölyesi hakkında bilgi verdi.

Konumuz merhamet olunca 19. sayfamızda Kalp Sutra’yı hatırlayalım istedik. Dr. Burak Ayhan; “Kalbini tüm yaratılışın sevgisine açmaya ne dersin?” diye sorarken, Çağla Necat ile Yaşam; Seçim ve Olasılık üzerine bir röportaj yaptık.

Bir İlhan Güngören’in derlemesi: “Yeryüzünün Lotus Çiçekleri, Bodhisattvalar”. Tutku Çetin “Merhamet Zekadır” derken, İbrahim Betil  “İnsani Sorumluluğumuz”u hatırlattı. Berna Kamacı satırlarıyla “Merhamete Sesleniş”le yer aldı.

Kendinize karşı merhamet geliştirmek istiyorsanız öncelikle, sevgiyi ‘Her halinizle’ hak ediyor olduğunuzu kabul etmelisiniz” dedi Elgiz Henden “Merhametin Öz’ü’nü anlatırken. “Bilge Kişilerin Merhameti ” Doç Dr. Haluk Berkmen’in kaleminden gelirken. Erce Çetin Özcan,  “Ego hayvan sever mi?” ve “Elli kuruşa merhamet” başlıklı iki yazısıyla aramıza katıldı.

Müge Çevik “Bazı sözcükler insandan daha büyük” diye iç geçirdi. “Kalbin gözüyle bakmak” konusunu Eser Batbay işledi, Yüksek Şuur Bilinç Derneği Başkanı A. Cemal Gürsoy “Merhamet ya da kendini tamamlamak!” yazısını 3Göz için kaleme alırken, baharı Dalyan’da karşılayan Güler Pınarbaşı; “Bu masal anlatılmaz, yaşanır!” duygusuyla geri geldi.

“Derin ekolojik merhamet” yazısı yine Tutku Çetin’in kaleminden çıktı.  A. Onur Sevinç “Bedene merhametin izleri” ni yazmayı tercih etti. “Önce durmak, dinlemek ve kendi aklının değil, onun dediğini duymak önemlidir.” diyen Günay Gültakın “Merhamet Üzerine” diye güzel bir yazı yazdı.

Nodira Güçsav; “Çağdaş ruhbanlık nedir?” sorusuna cevap araştırdı. Süleyman Erdem dünyayı gezerken “Doğanın Merhameti”ne dair gözlemlerini paylaştı. Ve Berna Güler,  David Linch’in penceresinden, merhameti anlatan “Fil Adam” filmini analiz ederek kalplerimize ulaştı…

Size de keyifli okumalar kaldı…  O zaman “Geri bildirimleriniz bize, önerileriniz sevdiklerinize” diyelim…

Sayı: 14 Merhamet
Dergiye linkten ulaşabilirsiniz…

Arzu Şimşek, Burak Ayhan, Çağla Necat, Elgiz Hendem, Ebru Öztürk, Elif Dağdeviren, Erce Çetin Özcan, Ersal Işık, Eser Batbay, Gülay Ertekin, HalukGültakın, İbrahim Betil, Meral Betil, Mine Kavalalı, Müge Çevik, Nehir Ötgür, Nodira Güçsav, Özgür Çağlar Çelik, Süleyman Erdem,  Yüksek Şuur, Bilimleri Derneği’nden; A.Cemal Gürsoy, A.Onur Sevinç, Berna Kamacı, Bilgen Üstündağ, Günay Gültakın

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.