“Uluslararası Dünya Yoga Günü” Akmerkez Üçgen Teras’da kutlandı. Mercan Dede muhteşem performansı ile büyüledi

Birleşmiş Milletler tarafından 2014 yılında ilan edilen ve 21 Haziran tarihinde, dünya genelinde 179 ülkede aynı anda kutlanan “Uluslararası Dünya Yoga Günü” İstanbul’da da kutlandı. On iki saat boyunca yoganın ustalarıyla bir arada olan katılımcılar, Mercan Dede’nin muhteşem performansı ile de büyülendi. Etkinliler sabah 10:00’da başlayarak gece 22:00’ye kadar devam etti.

Yoga Vakfı tarafından organize edilen ve Akmerkez Üçgen Teras’da bu yıl dördüncüsü gerçekleşen “Uluslararası Dünya Yoga Günü” nde birbirinden renkli görüntüler de ortaya çıktı. Yapımcılığı Yoga Vakfı adına Orkun Kargöz, genel koordinatörlüğünün ise  Zuhal Ceran tarafından gerçekleştirilen etkinlikte; Türkiye’de yoga denince akla gelen usta isimler yer aldı.

Esra Karaosmanoğlu, Ebru Şinik, Sara Pour, Göksel Karabayır, Dr. Dinç Yaylıer, Dr. Neslihan İskit, Güler Pınarbaşı, Derya Altunel, Adnan Çabuk, Orkun Karagöz, Gayetri Senem, Canset Bağan, Mert Güler, Umay Uzay art, Eylem Tok ve Zarife Doğan gibi isimler katılımcılara çok özel bilgiler, yoga etkinlik ve farkındalık sohbetleri ile önderlik ederek oldukça renkli ve özel bir akışı yoga meraklılarıyla buluştururken,  Aslıhan Aksu’da gün boyunca süren mandala sanatı ile etkinlik alandaydı.

Yoga sistemini Türkiye’ye getiren Yoga Vakfı Kurucu Başkanı Yogi Adnan Çabuk, yaptığı konuşmada, tüm misafirlere, etkinliğe katılarak ailenin bir parçası olmayı kabul ettikleri için teşekkürlerini sundu. Yoganın eve dönüş olduğunu vurgulayan Çabuk, “Yoga dünyada ve Türkiye’de bir çığ gibi coşacak.  Yoga eve dönüştür. İnsanın kim olduğunu, ne olduğunu sorgulatan ve hatırlatan bir tasavvuf biçimidir. Tasavvufla aynı şeyi farklı yöntemlerle söyler yoga. İnsanın egosunu, bencilliğini, kızgınlığını, sevgiye, cömertliğe dönüştüren bir sistemdir. Yoga, insanın kendini yeniden keşfetme biçimidir” dedi.

 

Mercan Dede ise sosyal medya hesabında paylaştığı çok özel bir video ile birlikte duygularını şöyle dile getirdi: “Yoga Vakfı Kurucusu ve Başkanı Adnan Çabuk dostumuz ve hocamız ve onun birbirinden güzel pırıl pırıl aydınlık öğrenci ve dostlarının destek ve katılımları ile gerçekleşti. El ele gönül gönüle günü güneşi, gönüle teslim ettik. Böyle güzel bir aileye bizi de kattığınız için minnettarız. Konser öncesi o anda içimizden gelen hüzün ve sevgi ile kısa bir süre önce aramızdan ayrılan Burning Man’in kurucusu Larry Harvey için de sevgili yoga hocamız Orkun Karagöz ve mandala sanatının nazik prensesi  Aslıhan Aksu ve can Zuhal Ceran dostlarla, göklerden seyretmesi için bu gönül törenini yapıp gönderdik .”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.