Sadece gerçek liderler bilir bunu: Çocuklarının mutlu ve sağlıklı olmadığı bir ülke yok olmaya mahkumdur. Gözlerinde merak, heyecan ve sevinç pırıltıları yerine korku ve umutsuzluk görünen çocukların olduğu yerde ne güneş açar, ne de çiçekler. Toprak yeşermez, ağaçlar meyva vermez.

Sadece gerçek liderler bilir bunu: Çocukların bir gülüşü yeryüzüne mutlu tohumlar ve bereket saçar. Korkuyu, hüznü kovar, ışığı getirir.

Sadece ışıktan, aydınlıktan korkmayan gerçek liderler bilir bunu: Bu dünyayı daha iyi bir yer yapmanın yolu, çocukların mutluluğundan, sevincinden, sağlığından geçmektedir. Çünkü sadece çocuklar masumiyetin ve sevginin hesapsız kitapsız gücüne sahiptirler ve dünyayı anca böyle sevgi değiştirebilir.

Işığı ve aydınlığı isteyen gerçek bir liderin, çocuklara verdiği önemin ve değerin göstergesidir 23 Nisan. Mustafa Kemalimiz’in, Atatürkümüz’ün ektiği tohumun adıdır.

O biliyordu ki, yılın sadece tek bir günü değil, her günü çocukların olmalıydı. Çünkü tüm çocuklar her gün güven içinde varolabildikleri, karınlarının doyduğu, hak ettikleri sevgiyi, şefkati, özeni bulabildikleri, sağlıklı büyüyüp gelişebildikleri, yaşam amaçlarını, ideallerini keşfedip özgürce peşinden gidebilecekleri bir yaşamı hak ediyorlardı.

23 Nisan sadece yılın bir günü kutlanan bir bayram değildir; o tam olarak, bir ülkenin var olmasının anca ve anca çocukluğun korunup gözetilmesiyle mümkün olabileceğinin hatırlanmasıdır.

23 Nisan’ımız kutlu olsun ve her günümüz 23 Nisan olsun.  

 

Tutku Çetin / 3. Göz Dergisi

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.