Her kanser hastasının bir öyküsü vardır. Birçok öykü aile arasında kalır. Bu süreçte hasta ve yakınları neler hisseder, neler yaşar, kimlerle paylaşır, sürece nasıl tahammül eder? Bir çoğumuz bu süreci bilemeyiz, yanlarında olunca üzülürüz, gittiklerini duyduğumuzda üzülürüz ve nihai sonu duyduğumuzda da üzülürken ailelerinin acılarını paylaşmaya destek olmaya çalışırız sadece, sessizce…

Edirneli Tıp Fakültesi öğrencisi 20 yaşındaki Cumhur Deniz’in annesi Aynur Uysal’da bu süreci yaşayanlardan. Hastalık öncesinde, hastalık sırasında yaşadıkları süreçte ve vefatından sonra yaşadığı duyguları, olayları çok içten ve en doğal haliyle kaleme alıp bizimle paylaşıyor. Paylaşıyor ki, hastanın en yakınları, en yakınlarının en yakınları şeklinde üzüntü biraz anlaşılır olsun, paylaşılsın ve bu kaçınılmaz son kabul edilsin!

Edirneli olan Cumhur Deniz’in ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan diyor ki;

“Cumhur Deniz, ışık oldu ve bir kuyruklu yıldız gibi arkasında ömür boyu ışıklar saçacak sevgiler bırakarak, sevenlerine veda etti. Annesi, göz yaşlarını ışığa çevirip, kuyruklu yıldızın peşine taktı. O şimdi annesinin, babasının ve tüm sevenlerinin hatırladığı her yerde bazen tenis oynuyor, bazen şifa dağıtacak bir doktor olmak için ders çalışıyor bazen de mis gibi bir filtre kahve kokusu ile anılara misafir oluyor. Bu kitap annesi Aynur Uysal hanımın kaleminden, Deniz’in, ışığa dönüşme öyküsünü anlatıyor. Karanlık, uzun ve acı dolu bir yolculuğun sonunda, ya da ondan sonraki sonsuzlukta…”

Bu deneyimin paylaşımı da bir amaç gözetiyor. Kitabın tüm geliri kanserle mücadele edenlere aktarılacak. Kitabı satın almak için www.kitapkoala.com adresine geliniz.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.