Hastalıklar fizik bedenimizde oluştuğunda, zannederiz ki fizik bedenimiz rahatsızlandı sadece. Oysa insan beş beden/ pancha koscha dediğimiz beş katmandan oluşur. En dışta ruh bedenimiz vardır.
Yüzümüzdeki gülümseme kaybolduğunda ruh bedenimizde bozulmalar başlar, bu bozulmalar daha sonra zeka bedenimize, zihin bedenimize, enerji bedenimize ve en son fizik bedenimize gelir oysa.Stres, zihnin hızlı çalışmasıdır, doğru nefes ile yapılan meditasyon ise zihni yavaşlatır ve hatta dilin damağa koyularak tüm düşüncelerin, duyguların kağıda içten dışa doğru büyüyen dairelerle mandala olarak çizilmesi, zihni derin meditasyona sokar, stres azalır, anda kalma bilinci, akışta kalma bilinci artar. Mandala, fiziksel ağrılar, kalp sızısı, kaygılar, çözümü bulunamayan sorunlar hakkında da yol göstericidir. Böylece enerji bedenimiz, çakralarımız da akışta kalır ve fizik bedenimiz de sağlıklı olur.
Şamanizm ve tasavvuf’da da yeri vardır mandalananın. Tasavvuf öğretisinde nasıl semazen kendi etrafında dönerek daire çizer, derin meditasyona girer ise, mandala da öyledir. Eskiden şamanlar mandalanın merkezindeki sembolden alt dünyaya yolculuğa çıkardı.
Şaman ruhlar ile insanlar arasında bağlantı kuran kişidir. Bilen kişi demektir. Kökeni Maçuca, Moğolistan, Sanskritçe’ ye kadar dayanır. Her insanin ona rehberlik eden birden fazla güç hayvanı olabileceği gibi bir de ona eşlik eden, güç veren, bir güç sembolü vardır. Şamanik ritüel seanslarımızda, güç sembolü görülebildiğinde, mandala çizimine göbekteki daireye güç sembolü çizerek başlanabilir, ve onlar da alt, üst ve orta dünya yolculuklarına buradan çıkabilirler. Aynı zamanda meditasyon eşliğinde bitirilen mandala, totem olarak her gün bakabilecekleri bir yere asabileceği gibi tişört, bardak gibi ürünler ya da bir obje üzerinde dahi kullanabilirler, dövmesini yaptırabilirler.
Herkes mandala çizebilir, mandala çizmek boyama kitabını doldurmak değil, sıfırdan derin bir meditasyonda akışta çizme tekniğidir. Konsantrasyonu arttırdığı gibi, öfkeyi azaltır, yaratıcılığı arttırır, sizi tüm baskılanmış enerjilerden arındırır. Eril ve dişil enerjinizi dengeye getirerek, parasempatik ve sempatik sisteminizi dengeler.
Mandala tıpkı nefes almak gibi bir meditasyondur, hayat meditasyonudur, yaşam enerjinizi arttırır, bu da kalp çakranızdaki sevgi enerjinizi, iç huzurunuzu, hayata insanlara güvenmenizi, kendinizi ifade edebilmenizi sağlar.
Sevgiyle
Meltem Akcan
Goloka Healing Mandala Eğitmeni/Shamanic Healer/ Cosmic Energy Therapist

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.