Ulay olarak tanınan Alman sanatçı, sanata yönlenen gençlere öneri olarak; “Her şeyden önce, sanat eğitimi almadan önce sanatı yeniden tanımlayın. Eğer sanatı yeniden tanımlayamayacaksanız hiç başlamayın” demiş. Ne güzel bir tavsiye.   

Bugün anma günü. 30 Kasım’da doğan 2 Mart 2020’de ölen performans ve fotoğraf sanatçısı Frank Uwe Laysiepen bu dünyadan geçti, gitti ve ardında sanatını bıraktı.

Marina Abramoviç‘le yaptıkları çarpıcı performansları izlemekten kendimi alamıyordum. Performans sanatında gerçekten insani düşüncenin sınırlarına taşıyan sunumları ile ilgimi çekmişlerdi. Sanat tarihine geçerek ölümsüzleşen Ulay’ın, 76 yaşına kadar sanatçı ruhunu yaşadığına eminim.

Marina Abramoviç’in bir performansında tanıdığım sanatçının bu videosunu  izlediğimde, ikisi bu gezegende nasıl da bulmuşlar birbirlerini demiştim. Sevgi buydu. Elle tutulacak kadar gerçek!

Marina Abramoviç’in gerçekleştirdiği performans halen Sakıp Sabancı Müzesi’nde süren ‘Akış’ isimli sergide yer alıyor… izlemeye değer. Tam gitmeyi düşünürken onun gitmesi de manidar geldi. Gelen ve gidenlere selam olsun <3
 
Güler Pınarbaşı 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.