“Farklılıkları olan çocuklar” konusundaki çalışmalarıyla tanınan dünyaca ünlü Amerikalı Klinik Psikolog ve yazar Anne Maxwell,  7-8 Mayıs tarihlerinde Türkiye’de.

‘Bir Balığa Ağaca Çıkmayı Öğretir miydin?”  kitabının yazarı, Klinik Psikolog Anne Maxwell”in 7-8 Mayıs’ta gerçekleştireceği “Farklı Yapılan Ebeveynlik” Semineri için “Askıda Seminer” Kampanyası ile bu seminerden faydalanmak isteyen pek çok ebeveyne ulaşılması hedefleniyor.

7-8 Mayıs tarihlerinde İstanbul Elite World Otel’de gerçekleşecek seminerin daha fazla kişiye ulaşması için yürütülen  “Askıda Seminer” kampanyası ile katılımın artması amaçlanıyor.

“Askıda Seminer”, ihtiyacı olan ama imkanı olmayan ebeveynlerin de bu seminere katılması için yapılan bir sosyal sorumluluk kampanyası. “Askıda Seminer” Kampanyası,  ister bu seminere katılsın ister katılmasın, ihtiyacı olan ama imkanı olmayan ebeveynlere seminere katılması için fayda yaratmayı hedef alıyor. Sorumluluğunun farkındaki bireyler ve kurumsal firmaların; ülkemize,  farklılıkları ile toplumumuza renk katan çocuklarımıza karşı sorumluluklarımızın olduğundan yola çıkarak oluşturulmuş kampanya için alınan her bir bilet, OGAD gibi STK’ların işbirliği ile gerçek ihtiyaç sahibi olan ailelere ulaştırılacak.

 “Farklı Çocuk Yoktur. Farklı Ebeveyn Vardır.”

Uzun yıllardır çocuklar ve aileler üzerine çalışmalar yürüten ve yaptığı çalışmalarıyla adından söz ettiren ünlü Amerikalı Klinik Psikolog Anne Maxwell,   İstanbul Elite World Otel’de gerçekleştireceği iki günlük seminerde ebeveynler ile buluşacak.   Ebeveynlerin alışagelmiş bakış açılarını değiştirip baktıkları pencereyi değiştirip dönüştürmelerini, aslında farklı çocuğun olmadığını, farklı ebeveynliğin olduğunu anlatacak.

Çocukların ailelerinden soyutlanamayacağını ve birlikte ele alınması gerektiğini de savunan Anne Maxwell, geleneksel yaklaşımlardan farklı olarak ebeveynlerin çocuklarının ihtiyaçlarını görmelerini sağlıyor.  Ayrıca farklı düşünen, farklı davranan, farklı gelişen, alışılmışın dışında olan çocuklarla nasıl iletişim kurulabileceği konusunda ebeveynlere yol göstericilik yapıyor.

Dünya’nın 179 ülkesinde seminerler veren, Dünya’da en çok satan kitaplar listesine girmiş “Bir Balığa Ağaca Çıkmayı Öğretir miydin?” kitabının da yazarı olan Maxwell, Türkiye’deki bir çok ebeveyn ile hem fiziksel hem de online ortamda bulaşacak.  İnternet üzerinden canlı yapılacak yayınla katılımın geniş kitlelere yayılması amaçlanıyor.  

Anne Maxwell Kimdir?

Dr. Anne Maxwell, klinik psikoloji doktorasını UCLA’dan aldı. Rush Presbiteryen St. Luke’s, Lutheran General ve Northshore dahil Chicago bölgesindeki çeşitli hastanelerde görev yaptı.  Otizm spektrum bozukluğu olan çocuklar ve ergenler için davranışsal ve eğitim danışmanlığı ve uygulamalı davranış analizi (ABA) tedavisi sağlama konusunda uzmanlaşmıştır.  Ayrıca anksiyete bozukluğu olan çocuklar ve ergenler için bilişsel davranışçı terapiler ve ebeveyn eğitimleri vermektedir. Dünyanın pek çok ülkesinde seminerlerde konuşmacılık yapmaktadır.  Maxwell ayrıca, en çok okunan kitaplar listesine girmiş olan  “Bir Balığa Ağaca Çıkmayı Öğretebilir misin?” kitabının yazarıdır.

 

İletişim İçin:

Nergis Bozyiğit/ nergisbozyigit@babulailetisim.com / GSM: 05323739270/ www.farkliebeveynlik.com

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.