Türkiye’nin dört bir yanından bir çok üreticiyi bir araya getiren  tarafından düzenlenen ve bu yıl 3.sü kutlanan Doğal yaşam Festivali coşkuyla kutlandı. Bu organizasyonda çocuk etkinlik alanında iki gün boyunca kitap etkinlikleri, yazar buluşmaları, kukla gösterileri, sokak oyunları, ücretsiz çocuk atölyeleri, oyunları ve birçok sürpriz etkinlikler yer aldı.

Tek tek dolaştığımız stantlarda ilginç ürünler, değişik tatlar, sağlıklı ürünler ve harika sosyal sorumluluk çalışmaları ile karşılaştık. Bize anlamlı gelen ilk isimden bahsetmek istiyorum. Araştırdım. Sayfasının başında şöyle yazıyor, “full time çalışan annenin, part time sosyal sorumluluk projesidir, satışta olan ürünleri sabitlediğim hikayelerden görebilirsiniz”.

Bahsettiğimiz kişi Menşure Ertürk. Tibet’in annesi. Dün festival de tanıştık Çalışmalarını Tibet’in Alkali Yaşamı, Tibet’in İyililk Dükkanı ismiyle şu an 4 yaşında olan oğlu üzerinden paylaşıyor. Ve diyor ki; bir 30 yıl sonra bu kadar aktif değilken “Keşke daha anlamlı bir şeyler yapabilseydim dememek için uğraşıyorum.” Yaşamın anlamını farkeden biri olmak güzel şey. İyi ki doğmuş Tibet.

Sevgili Menşure’nin odağında öncelikle çocuk var. Kadın ve hayvanların da olduğu her türlü konuya dair çalışıyor. Ürünleri kadar kendisi de doğal… Standından bir şey aldığınızda huzur duyuyorsunuz. Artık duydunuz, o zaman sorumlusunuz.

Bugüne kadar neler yapılmış, neler? 

Lütfen takip edin. İnstagram

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.