Kitaplar sokak hayvanlarına yardım ediyor. Nasıl mı? Siz kitap okurken onlar tedavi oluyor ve besleniyorlar.

Sistem şöyle işliyor:

2018 Ekim’de kurulan kitap satış sitesi Kitap Koala tüm karıyla sokak hayvanlarının tedavilerini finanse etmek için kurulmuş bir organizasyon. Türkiye’de hukuki bir alt yapısı yok ama Amerika’da B-Corp yani Benefit Corporation olarak yapılandırılmış bir kurum. O günden bugüne kadar kitap satarak elde edilen karlarla 55 sokak hayvanının tedavisi gerçekleştirilmiş durumda. Hayaller büyük. Kitap satışlarına ek, askıda mama, askıda kitap ile de sosyal sorumluluk konusunu artırmış durumda. Ayrıca kaliteli bir markanın maması da satışa sunuldu. Evinizdeki dostlarınıza siteden alışveriş ettiğinizde yine iyiliğin büyümesine destek oluyorsunuz. 

En çok ticari şirketlerin kazanmasından yola çıkarak bağış olmadan, gerçekleştirilen bir iş modeli olarak kurulan kitap satış sitesi Koala, bu modele ‘iyiliğin finansmanı’ adını veriyor. İleride daha fazla şirketin bu modeli benimseyeceğini düşünen Kitap Koala bu işin Türkiye’de ilk örneği.

Ekim 2018 yılında faaliyete başlayan kitapkoala.com‘un amacı sokak hayvanlarına destek olmak. Bu destek tedavi, besleme noktalarına mama desteği ile  oluyor.

Kitapkoala.com’un müdavimleri kitap ve hayvanseverler. Kitapseverlerin yanısıra, yayınevleri ve yazarlar da bu iyilik hareketine katılmış durumda.

Kitap Koala böylesi kısa zaman içinde internetten kitap satışı yapan siteler arasında popüler bir hale gelmiş durumda. Bu iyilik hareketi sayesinde destek veren yayınevleri, yazarlar, gönüllüler ve satın alma tercihini bu yönde kullanan okurlar sayesinde insanlar hem kitap okuyor hem de sokak hayvanlarına yardım edebiliyorlar.

Bu umut verici projeyi siz de tanımak isterseniz size www.kitapkoala.com ‘un kovaladığı kitaplar arasında dolaşmanızı öneriyoruz. Büyüyen iyilikler hakkında detay bilgi almak için lütfen bağlantıya tıklayınız 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.