Türkiye’nin İlk ve En Büyük Yerli Propolis Üreticisi ve bir kadın girişimi firması olan BEE’O Propolis, EKA,TİKAD ve DCP fonlarından sonra AK Portföy’den aldığı yeni yatırım ile hızla büyümeye devam ediyor!

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Ak Portföy’den Kadın Girişimciliğine Önemli Yatırım

Oğlunun bağışıklık sistemi sorununu çözmek için yola çıkmış bir girişimci Aslı Elif Tanuğur Samancı. BEE’O Propolis markasını eşi Ziraat Yüksek Mühendisi Taylan Samancı ve hocası Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu ile birlikte İTÜ Arı Teknokent’te kuruyor.

İlk olarak 2015 yılında Diffusion Capital Partners (DCP) dan yatırım aldıktan sonra, 2018 yılında kadın girişimciliğine önemli destek veren TİKAD A.Ş. ve EKA A.Ş’den de yatırım alıyor. Başarılı bu girişim aldığı desteklerden sonra hem yurtiçi hem yurt dışında hızla büyümekte. BEE’O Propolis, son olarak Türkiye’nin en büyük fonu olan Ak Portföy’den de yatırım aldı.

Ak Portföy Genel Müdür Yardımcısı Göktürk Işıkpınar, Ak Portföy GSYF yatırımı ile ilgili şunları söyledi: “Ülkemizin dünyada en büyük ikinci arı ürünleri üreticisi olması, bu sektörde katma değerli üretimi yakalayabilmemiz için bize büyük bir fırsatı işaret ediyordu. Bee’o Propolis’in tam bu noktada, Kurucu ortaklarının vizyonu ve gayretiyle, DCP’nin sermaye ve bilgi birikimi desteğiyle, yüzde yüz yerli üretim yaparak, global pazarda rekabet edebilen bir firma olması, yatırım yapmamızda önemli etken oldu.  Bee’o ayrıca Anadolu’nun endemik bitki örtüsünden, eşsiz besleyici ve koruyucu nitelikler barındıran “Anadolu Propolisi’ini üretti ve 15 ülkeye gerçekleştirdiği ihracat ile global pazarda katma değerli ürünleri ile rekabet eden bir şirket haline gelerek muazzam bir başarı hikayesine imza attı. Fonumuzun yatırımı ile bu başarı hikayesine ortak olmaktan ve önümüzdeki beş yıl içerisinde Bee’o Propolis’i 3 kat daha büyütmeyi hedefleyerek bu başarı hikayesini daha ileri noktalara taşıyacak ekibin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Bee’o Propolis’in Türkiye’de olduğu gibi global pazarda da liderlik pozisyonuna yükselmesini hedefliyoruz.” dedi.

“Kadın Girişimciye Yatırım Yapmalı”

 

TİKAD Yatırım YK Başkan Yardımcısı ve ESAS Holding YK Başkan Vekili Emine Sabancı Kamışlı; “Kadınların ekonomiye ve iş gücüne katılımı büyük önem taşıyor. Ne yazık ki ülkemizde işgücüne katılım oranında kadınla erkek arasında çok ciddi bir fark var. Her 10 kadından yalnızca 3’ü istihdama katılabiliyor. Pandemi sürecinde bu pay daha da azalmış durumda…Böylesine önemli bir potansiyeli değerlendirmek ve ekonomiye katmak için devlet , sivil toplum ve özel sektör daha fazla birlikte çalışmalıyız, ” dedi.

Akportföy ile aramızda hisse devir ve ortaklık anlaşması imzalanmıştır. Söz konusu hisse devrinin, gerekli yasal onaylar dâhil olmak üzere hisse devir sözleşmesi kapsamında yer alan ön şartların gerçekleşmesi akabinde tamamlanması planlanmaktadır.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.