Şef Yazar Aydan Üstkanat’ın, Sağlıklı ve Lezzetli Tarifler Kitabı Yap Ye Paylaş, Uluslararası Yemek Kitapları Yarışması Gourmand “2021 Best in the World En İyi Yemek Kitabı Yazarı” ödülünü kazandı. Yap Ye Paylaş, Altın Kitaplar’dan çıktı.

Gourmand Ödülleri dünyanın gözde uluslararası yemek kitapları yarışmasının Oscar’ı olarak biliniyor. İlk katıldığı yarışmada “Yılın En iyi Yemek Kitabı” ödülünü alan şef yazar Üstkanat,2021 Best in the World” kategorisinde yarışmaya hak kazandı. Dünyanın en iyilerinin yer aldığı bu yarışmaya katılan ilk Türk şef yazarının Türkiye’ye kazandırdığı “En İyi Yemek Kitabı Yazarı” ödülü ülkemiz için de bir ilk. Türk şef iki farklı dal da ödül aldı. 2020 yılında ‘En iyi yemek kitabı’, 2021 yılında ‘En iyi yemek kitabı yazarı’olmak üzere uluslararası başarı elde etti. Şef yazar Türkiye’de yarışmaya katılan ve ödül alan ilk Türk.

Şef yazar Girit kökenli İzmir doğumlu, yemek yapma kültürünün yanı sıra gastronomi alanında 20 yıldır yazılar yazıyor. Günümüzün yemek listelerine ‘mor kısır’, ‘sakızlı yemekler’ ‘ıhlamurlu ev poğaçası’ tariflerini ekledi.300’den fazla yemek tariflerine yeni eklemeler yaparak zenginleştirdi.

Yap Ye Paylaş kitabı bizlere sağlıklı, lezzetli yemeklerin yanı sıra şık sofra sunumlarının bilgilerini de veriyor. Çoğu tarif kolay olmak ile birlikte hemen her yerde bulunan malzemelerle yapılabilir.  Alternatif atıştırmalıklardan çeşit çeşit çorbalara, çorbalardan ana yemeklere, ana yemeklerden tatlılara kadar geniş tarifleri kitap içeriyor.

Uluslararası ödüllü yemek kitabı Yap Ye Paylaş, hem mideye hem göze hitap eden tavsiyelerle içinizdeki aşçıyı bekliyor. Kendini sofrasını sağlığını çevresini sevenler için uluslararası tarif reçetesi başlı başına mutfakları vazgeçilmez tatlar ile buluşturuyor. Sanatçı yönü olan aşçımız yemek yapmanın yanı sıra bize sofra sunumları hakkında hoş öneriler sunuyor. Yapımı kolay iştah kabartan yemekler göz kamaştırıyor. Sofrasına beğeni katmak isteyenler için Yap Ye Paylaş.

**

AYDAN ÜSTKANAT

İzmir doğumlu Aydan Üstkanat, sanatın pek çok dalında eğitim aldı. Gençlik yıllarında resim ve müzik çalışmaları da yapan yazar, Girit kökenli ailesinden öğrendiği yemek kültürünü; sanatçı, araştırmacı ve

yaratıcı kimliğiyle geliştirdi. Şef, yemek yazarı, stilisti ve fotoğrafçısı da olan Üstkanat’ın, dergilerle başlayan basın hayatı ulusal bir gazetede gastronomi yazılarıyla 20 yıldır sürüyor. Üstkanat, şu anda Lezzet dergisinin başyazarıdır. 300’ün üzerinde yeniden yapılandırdığı reçeteler hazırlamıştır.

Hazırladığı yenilikçi kombinlerle mutfaklara ‘mor kısır’ ‘sakızlı yemekler ‘ıhlamurlu ev poğaçası’ ‘çıtır bamya’ gibi pek çok yeni tarif kazandırmıştır. Bugüne dek basılmış sekiz yemek kitabı bulunmaktadır.

 

Yemek kitapları yarışmalarının Oscar’ıdır Gourmand Ödülleri. Tüm dünya ülkelerinin en iyilerinin yer aldığı bu özel kategoride, Aydan Üstkanat, “En İyi Yemek Kitabı Yazarı” ödülünü Türkiye’ye kazandırdı. Altın Kitaplar’dan çıkan Yap Ye Paylaş kitabıyla 2020 yılında, “Yılın En İyi Yemek Kitabı” ödülünü alan Üstkanat, “2021 Best in the World” kategorisinde yarışmaya hak kazanan ilk Türk yazar oldu.

Başlangıçlardan çorbaya başlayarak, ana yemekle devam eden tatlı tatlarıyla geniş bir yelpazeye sahip olan Yap Ye Paylaş, kolay ulaşılabilir malzemelerle hazırlanıyor. Bunun yanı sıra sağlıklı tariflere ek şık sofralar ve sunumlar için de ipuçları sunuyor.

 

AYDAN ÜSTKANAT KİMDİR?

İzmir doğumlu Aydan Üstkanat, sanatın pek çok dalında eğitim aldı. Gençlik yıllarında resim ve müzik çalışmaları da yapan yazar, Girit kökenli ailesinden öğrendiği yemek kültürünü; sanatçı, araştırmacı ve yaratıcı kimliğiyle geliştirdi. Şef, yemek yazarı, stilisti ve fotoğrafçısı da olan Üstkanat’ın, dergilerle başlayan basın hayatı ulusal bir gazetede gastronomi yazılarıyla 20 yıldır sürüyor. Üstkanat, şu anda Lezzet dergisinin başyazarıdır. 300’ün üzerinde yeniden yapılandırdığı reçeteler hazırlamıştır. Hazırladığı yenilikçi kombinlerle mutfaklara ‘mor kısır’ ‘sakızlı yemekler ‘ıhlamurlu ev poğaçası’ ‘çıtır bamya’ gibi pek çok yeni tarif kazandırmıştır. Bugüne dek basılmış sekiz yemek kitabı bulunuyor.

 

Aldığı Ödüller

Gourmand Awards 2013 Şekersiz Kitabı “En İyi Tasarım” Gourmand Best of the World ödülü

Gourmand Awards 2013 Şekersiz kitabı “En İyi Şef Yazar” Gourmand Best of the World ödülü

Gourmand Awards 2017 Un kitabı “En İyi Fotoğrafçı” Gourmand Best of the World Ödülü

Türkiye Lezzet Ödülleri 2017 “En İyi Yemek Yazarı” ödülü

Ateşbaz-ı Veli Ödülleri 2017 Un kitabı “Yılın En İyi Yemek Kitabı” ödülü

Gourmand Awards 2020 Yap Ye Paylaş kitabı Sonbahar Hasadı “En İyi Kitap” Gourmand Best of the World ödülü

GourmandAwards 2021 Yap Ye Paylaş Kitabı “En İyi Yemek Kitabı Yazarı” Best in the World ödülü

Bülten Editörü: Zeynep Yolcu 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.