İlişki bir şeyler almayı, elde etmeyi umarak yaşanılırsa sürdürülebilir olamaz. İlişki öncelikle karşılıksız olarak verme ve her şart altında önce eşinizin isteklerine odaklanma durumunda sürekli gelişir ve büyür hale gelebilir.

Kemal İslamoğlu 

 

NOT: Bu satırların yazarı sizlerden,13 yıllık mutlu bir evliliğin ortağı ve 51 yıllık bir evliliğin ise ilk meyvesi olduğunu bilerek okumanızı rica ediyor…

Çocukluğumdan beri bana saçma gelen bir deyiş “Mantık Evliliği”dir.  Evlilik ve her tür ilişki mantık ve zihin ile başlar ve yürek ikinci planda kalırsa oradan uzun süreli ve mutlu bir birliktelik çıkartmak kolay olmayacaktır.

Çiftlerin kalben birlikteliği zihinsel birlikteliği de sağlar ama tersi çok çok zor gerçekleşir.

Bu durum çiftlerin her türlü şart da birbirlerinin istek ve ihtiyaçlarını önde tutmasını ve sevgi, saygı ve bağlılığın çok daha derin ve güçlü şekilde oluşmasını sağlayacaktır.

İlişki bir şeyler almayı, elde etmeyi umarak yaşanılırsa sürdürülebilir olamaz. İlişki öncelikle karşılıksız olarak verme ve her şart altında önce eşinizin isteklerine odaklanma durumunda sürekli gelişir ve büyür hale gelebilir.

Bunun için de her iki tarafın da önce kendilerine karşı sevgi ve güven duymaları ön şarttır. Bu durumdaki partnerler birbirlerine karşı çok daha yakın olup sevgiyi daha derinden hissedebilecektir. Bu derinlik ise yakınlık , samimiyet , özgürlük ve dış şartlar ne olursa olsun koşulsuz sevginin ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Gerçek aşk dışarıdan gelen her türlü olumsuzluğa “rağmen” yaşanabilendir zaten.

Ancak bundan sonra her iki taraf da kendi enerjilerini maksimumda kullanır hale gelebilirler. Buradaki enerjiden kastım dişil ve eril enerjiler. İlişkide bu iki enerjinin doğru paylaşılması ve uçlara doğru yaşanması ilişkiyi tabiri caizse “uçuracaktır”.

Gerçek aşk dışarıdan gelen her türlü olumsuzluğa “rağmen” yaşanabilendir.

Evliliklerin sağlam temellerde oluşmasının şartlarından biri de çiftlerin gerçeklik ve dürüstlükten hiç kopmadan karşılıklı açıklıklarını korumalarıdır. Bu açıklık gerekirse kırılganlıklarını ve zayıflıklarını da farketmeleri ve paylaşmalarını da kapsar. Cesur ve dürüst çiftleri ise hiçbir olumsuzluk yıldıramaz. Tabiri caizse bir matematik formül artık yıkılabilir, çünkü artık 1+1 = 1 ‘dir.

Bu yeni 1 artık o kadar güçlü ve sağlamdır ki, etrafındaki her şeye ışık olmaya başlar. Karşılık beklemeden verme, şükür , sabır, rıza gibi güçlü erdemler ortaya çıkar ve gerçekten bu Dünya’da yaşayabileceğimiz en muhteşem ilişki ortaya çıkar.

Bu muhteşem yapının sorunsuz çalışmaya devamı için bir kaç ufak notu da eklemek isterim;

*Kendinize değil partnerinizin istek ve ihtiyaçlarına odaklanın

*Sevgi duygusu diğer tüm duygulardan özellikle de nefret, korku ve acı gibi olumsuz duygulardan üstündür.

*Kendinizi tanıyın ve bilin. Kendi gerçeğini ve özünü bilen ve yaşayan biri, bir ilişki için en büyük şarttır.

*İlişkide suçlama, savunma, hor görmeve duvar örme gibi zehirleri asla kullanmayın, size karşı kullanılmasını müsaade etmeyin.

*Kırılganlıklarınıza ve acılarınıza değil, keyif ve arzularınıza odaklanın.

*Geçmişin pişmanlık ve acıları, geleceğin kaygı ve bilinmezlikleri yerine şu andaki keyif, neşe ve güzelliklere odaklanın.

*Şartlar ne olursa olsun dürüst olun.

* Yaşadığınız, karşılaştığınız, tecrübe ettiğiniz her şey de güzellik ve iyiliği görün ve yansıtın.

*Yaşadığınız her şey için şükrederek sevginizin daha da büyümesini sağlayın.

 

İletişim bilgileri:

kemal@kemalislamoglu.com

facebook: https://www.facebook.com/kemalislamoglu1966?fref=ts

www.kemalislamoglu.com

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.