Bugüne kadar 121 engelli kız öğrencinin eğitim, sağlık, giyim ve tedavi masraflarını karşılamıştır TEKSEM: Engelli kadınların ön plana alındığı, ekonomik özgürlüklerini kazanmaları için istihdam sağlayan bir oluşum. Mutluluk ve enerjilerini tüm çocukların hayatına değer katacak çözümler üreterek, refahın artmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor, umut dolu nice nesiller üretmeyi hedefliyorlar!

Bize engelinizden kısaca bahseder misiniz?

Ben, Gamze Elibol,  2002’de kurulan Türkiye Engelsizler Kültür Sanat ve eğitim Merkezi’nde (TEKSEM) Sanat Yönetmeniyim. Engelim, 1.5 yaşında  yüksek ateşle gelen hastalık olan Polio Sekeli bir çocuk felci hastalığı. 1994 yılından sonra ülkemizde bir daha görülmedi. Bu çocuk felcinden dolayı bir bacağım birbirinden kısa ve zayıftır. Kendimi güçlü enerjik umut dolu hissediyorum sanki 37 değil, 17 yaşımdayım.

Hayalini gerçekleştirme yolunda kendine dair yeni farkına vardım dediğin özelliğin ne? 

Gamze: Her gün kendini yenilemek ve her yenilgide yeniden sıfırdan başlama çabam. Hayatımda ‘asla’ya yer olmaması. Her gün kendimi daha çok seviyorum açıkçası yoksa 18 yıllık bir sanat hayatına sahip olamazdım. Kendi oyunlarımı sahneye koyduğum, kendime ait bir sahnem olsun istiyorum. Tiyatro sahnemde dilediğimce her gün sanat yapmak istiyorum. Tüm engelli çocuklarımı bu sahnede eğiterek, hayata hazırlamak istiyorum.

Sizce engelli olma algısı ülkemizde nasıl? Değiştirmek için neler yapılabilir?

Gamze:   Ülkemizde vicdanlı insanlara sahibiz çok şükür ama bu vicdan bazen yersiz de olabiliyor. Haddinden fazla yardım severlik çocuklarımızı yıpratıyor. Her gün size “geçmiş olsun” diyen insanlarla yaşamak nedir bilir misiniz? bir iki dakika düşünün ve öyle yanıtlayın bu sorumu.

Bu konudaki her değişim engellileri tanımaktan geçer. Tanımak da eğitimden geçer. Yavaş yavaş eğitim dünyasında en önemlisi okullarda eğitim verirse en azından gençlerimizi kurtarabiliriz.

Son olarak söylemek istediğin bir şey var mı?

Gamze: Hayat güzel, her anlamda yaşamaya değer, Güzel yaşam herkesin hakkı. Teşekkür ederim.

TEKSEM ‘i incelemekte fayda var…

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.