Günümüz dünyasında istenecek ne çok şey var değil mi? Kişilerin çok şeye ihtiyacı var; para, aşk, huzur, mutluluk, güç, güzellik, sağlık, heyecan… Kısaca her şey ve mümkünse hemen! 

Doğada her şey yavaş ve daimi oluşurken, gerçeğin doğasında yavaşlık varken… Neden hemen? Çünkü insanın içinde onu hep hazza yaklaştıran acıdan uzaklaştıran bir mekanizma var, adı ego. Ego, ruhun isteme mekanizmasıdır ve anlık haz veren şeyleri çok sever. Anlık haz veren şeyler ise toplamda acı vermektedir oysaki!

“Dünyayı istiyoruz, hemen şimdi istiyoruz” denildiği gibi, insanlar bu istek dolu hayatlarında her zaman doğru seçimler yapamıyor. Bunun sonucunda ise istemediği olaylarla karşılaşırlar. Peki, istediği şey için hareket ederken neden daha çok istemediği şeyle karşılaşmaktadır bu insan? 

Sorun bir şeyi istemesi aşırılaştığında başlıyor. Bilmiyor ki ego ve bilinç ters çalışmakta. İnsan bir şeyi çok istediğinde adeta gözlerine perde iniyor. Elde etmek için her şeyi yapabilir ve göze alabilir hale geliyor. Oysa ki, ruhun bir karar mekanizması var; bilinç. Bu yüzden bilincin her zaman açık olması önemli. Çiçek gibidir bilinç, açıldıkça içinden irade çıkar. İrade seçim hakkı demektir. Kişinin iradesi varsa ancak seçim yapabilir. 

Günümüzde kişilerin sorunu isteği ihtiyaç zannedince başlamakta. Eş arayışlarında, iş arayışlarında, hayattaki her türlü alışverişlerinde… İstediğini aldığı veya elde ettiği zaman tüm problemlerin biteceğini sanıyorsa, yanılmaktadır insanoğlu. Tüketim sektörü de bunca zamandır insanların bu zaafından beslenmektedir ya zaten!.. 

Tüm bunları hayat ders ders önümüze koyup, üzerine bir de sınav yapıyor. Eğer fark edip geçemediysek döngüye giren bu durumdan çıkmanın tek yolu da; bilincimizi hep açık tutup, farkındalığımızı artırmaktan geçiyor. 

Ben, bütünsel yaşam sağlık danışmanlığı yapıyorum. Beden, zihin, ruh bütünlüğü için tüm bu konularda bireysel ve grup çalışmaları yaptırıyorum. Tüm alternatif düşünce, davranış modellerinin uygulanıldığı ve şifa yöntemlerinin kullanıldığı bu çalışmalarda kişiler geçmişini iyileştirdiğinde ,  bugünün kalitesinin arttığını ve istedikleri geleceği güvenli bir şekilde yeniden tasarlayabiliyorlar.

GÜLER PINARBAŞI KİMDİR? 

Farkındalık eğitmeni ve yazar olup uzun yıllar basın-yayın- halkla ilişkiler sektöründe çalışmıştır. 2000 yılında Üçüncügöz Dergisi’ni yayımlamaya başlamıştır. Çeşitli konularda birçok eğitim ve uygulamalara katılmıştır. NLP Trainer (Beyin Dili Programında eğitimcinin eğitmeni), Hipnoterapi de NLH Master (Beyin Dili Hipnoterapisi) ve birçok şifa sanatlarında da uygulayıcı ve eğitmendir. Bireysel ve grup çalışmalarında Regresyon (geçmiş) – Progresyon (gelecek) yaşam terapisi yaptırmaktadır. 

Foto Kaynak

www.3gozdergisi.com

( Menüdeki DERGİ butonundan 3.Göz dergisini inceleyebilirsiniz)

Detaylı bilgi için:  0 (536) 2140838 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.