Hikaye şöyle: “3 aylıkken yanarak ameliyat geçiren bir bebek. Onca acıya ve olan bitene rağmen, yeni hemşireliğe başlamış sevgi dolu bir genç hemşirenin kollarında huzur ve şifa bulmuş. 38 yıl boyunca bu fotoları saklamış ve facebook yoluyla ona şefkatle sarılan hemşiresini bulmak için yayınlamış. Makalede hemşirenin söylediği üzere minicik bebek olmasına ve ciddi travmatik ameliyattan çıkmasına rağmen sessiz bir bebekmiş”…
Fotoğrafa baktığınızda Hemşirenin kollarında bulduğu şifayı bebeğin yüzünde görüyor musunuz? Hemşirenin o şifayı aktarırken ki yüz ifadesi de bağlantıda olduğunun göstergesi.
Koşulsuz sevginin iyileştirici gücü!
Bebeğin 3 aylıkken kurduğu o duygusal bağı hiç unutmaması, bebek kalbinde ve enerji bedenindeki (psişesi) bıraktığı duygusal hatıralar, 38 yıl süren özlem, nihayet kavuşmaları. Ve o anda yaşanan duygusal çözülmeler… İşte o an, acının tamamen geçtiği an. Bir çok duygu barındırıyor içinde. Sevgi ve şefkat alışverişi… Yıllar sonranın teşekkürü… Harika!
***
Şimdi gelelim benim hikayeme:
Benim sağlık sektöründeki öğrenim sürecimde de böyle yanık hastaları geldiğinde, özellikle bebekler de çok empati yapardım…
Geçmişte yaptığım bir regresyon (geçmiş yaşam) çalışması geldi aklıma.
Danışanım 40 yaşlarında bir erkekti. 1.5 yaşındayken o yumuşacık elleri annesi ekmek yaparken bir anlık ihmal sonucu ateş üstündeki saca yapışmış.
Yaptığımız çalışmada; o acının dayanılmazlığını hissettim. Öldüğünü sanıyor. Ve herkesin yanındaki konuşmaları çok canlı duyuyordu. Herkes çocuğu ziyarete geldiklerinde, acıma dolu bakışlarıyla öleceğini düşündürtmeye destek vermişler bilmeden. Sonra da bebekliğinden çocukluğa kadar uzunca bir süre sürekli ameliyat olmak zorunda kalmış…
O ana gittik birlikte, acıyı 30 saniye tekrar yaşattım, kızgınlıklar, suçlamalar ve taşınması gereksiz duygularla birlikte yapışan tüm dış enerjilerden arındık. İşimiz bitince de o acının içinden çıktık. Gerçeklikliği de biraz değiştirdik.
Artık o acı veren bir anı değil, sadece yaşanmış bir hikaye oldu zihninde…
Aşağıdaki hemşire ile bu bebeğin hikayesi bana da kendi deneyimimi hatırlattı. Bağlantıya girip onların yıllar sonraki kavuşmasını lütfen seyredin.
(Kaynak facebook: The Idealist. Çeviri özeti için Demet Türksoy’a teşekkürler)
Güler Pınarbaşı (bireysel seanslar hakkında)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.