1998 yılından beri insan doğasını anlamaya ve bu konuyla her ilgili her şeyi öğrenmeye merak saldım. Çok küçük yaşlarımdan beri sürekli ev değiştirip neredeyse her teyzemin yanında bir yıl geçirmemin bunda hiç kuşkusuz önemli bir payı var. O yüzden sanırım insana dair her şey  benim için hep ilgi çekici oldu, içine çekti, çok sayıda öğreti ile karşılaştım ve bunları deneyimledim. En önemlisi kişisel gelişimi de bana fayda sağlayan, büyümeme ve en yüksek potansiyelimi gerçekleştirmeme katkı sağlamış pek çok kıymetli eğitmen ile tanışma fırsatım ve şansım oldu. 

Bugün size bu eğitmenlerden birinden bahsetmek, yakın zamanda vefatı vesilesi ile kendisini anmak ve saygılarımı sunmak istiyorum. Ho’oponopono bilgisini dünyaya taşıyan, alçak gönüllüğü ile kalbimde taht kurmuş sevgili hocam Dr. Ihaleakala Hew Len ile ilgili… 

15 Ocak 2022 itibari ile  vefatının acısıyla sarsıldım. internette okuduğum bir makale yazılanlara hayret etmiş ve bu vesile ile tanıdığım, bir an önce bu kişiyle tanışmak ve onun öğretisi Ho’oponopono ile Öz Ben’lik eğitimini almaya karar vermiştim. Gerçekten de makaleden çok kısa bir süre sonra eşimle beraber 2009 yılının bize en yakın tarihi olan  Haziran ayında Danimarka’daki Temel- I eğitimine gittik. Böylece kendisini ve öğretisini tanıma fırsatı edindik. Öğretinin basitliği, kolay uygulanabilirliği, gücü ve etkisi karşısında çok etkilendik. O kadar ki IZI LLC organizasyonunun düzenlediği bir diğer eğitim olan Businness Ho’oponopono eğitimi içinde hemen 2009 yılının  Ekim ayında da  kendimizi Hollanda’ da bulduk. Eğitim çok güzeldi, Dr. Iheleakala Hew Len’ de… 

Eğitim o zamana kadar gördüğüm en profesyonel biçimde organize edilmişti. Henüz daha iyi organize olmuş bir grupla karşılaşmadım. IZI LLC organizasyonuna da bu vesile ile öğretiyi yaymak, binlerce insana bu öğretiyi öğrenme fırsatı sundukları ve bunu gerçekten iyi organize bir sistem kurarak yaptıkları için teşekkür ediyorum.  

Öğretinin basitliği, kolay uygulanabilirliği, gücü ve etkisi karşısında çok etkilendik. O kadar ki IZI LLC organizasyonunun düzenlediği bir diğer eğitim olan Businness Ho’oponopono eğitimi içinde hemen 2009 yılının  Ekim ayında da  kendimizi Hollanda’ da bulduk. Eğitim çok güzeldi, Dr. Iheleakala Hew Len’ de… 

Ben ve eşim eğitimlerden çok etkilendik. O kadar ki, Türkiye’ye döner dönmez bu eğitimi ülkemize getirme planlarını yapmaya koyulduk. Benim hayatımda fark yaratan her eğitimi Türkiye’ye getirmek gibi bir isteğim vardı ve bu sayede halen getirilmemiş olanlarını da organize etme şansına sahip oldum. 

Böyle başladı kendisinin hayatımdaki liderliği ve öğretmenliği. IZI LLC organizasyonuna bu eğitimi Türkiye’de organize etmek için yazdık ve Dr. Iheleakala Hew Len’i davet ettik. Cevap olarak; eğitimi önce kendi hayatlarımızda uygulamamız ve temizlik yapmamız gerektiğini,  organizasyonu ancak ondan sonra yapabileceğimizi söylediler. Bu yüzden eğitimi Türkiye’de organize etmemiz Temmuz 2011’ de mümkün oldu. Yaklaşık 100 kişinin katılımı ile büyük bir organizasyon yaptık. O zamana kadar başka seminerlerde organize etmiştim ve çok değerli eğitmenlerle  beraber olma şansım olmuştu. Ama gerçekten de  Dr.Iheleakala Hew Len bambaşkaydı. Eğitim malzemesinin sınıfa  taşınmasına yardım ediyordu. Daha evvel onun seviyesinde bir eğitmenin bunu yaptığını görmemiştim, ayrıca bize hizmet eden garsonlardan, otelde çalışan görevlilere kadar herkese karşı aşırı nazikti, herkese teşekkür ediyordu. 

Dr. Iheleakala Hew Len’i davet ettik. Cevap olarak; eğitimi önce kendi hayatlarımızda uygulamamız ve temizlik yapmamız gerektiğini,  organizasyonu ancak ondan sonra yapabileceğimizi söylediler. Bu yüzden eğitimi Türkiye’de organize etmemiz Temmuz 2011’ de mümkün oldu.

Genelde çok sessiz ve sakindi, eğitim dışında da çok az konuşuyordu. Kendisini  biraz daha tanımak, bizimle biraz daha vakit geçirmesi için evimizde yemeğe davet ettik. Geldi, ailenin bir ferdi gibi içtenlik ve alçak gönüllülükle bizimle vakit geçirdi. Çocuklarla oynadı. Sakinliğinden, samimiyetinden ve bir insan olarak hafifliğinden çok etkilendim. Kendisine sevgim ve saygım bir kez daha arttı. Gerçekten de hala  varlığının ve insani hallerinin bizler üzerindeki hafifliğine minnet duyarım. Nedense onun bu hafifliği bende unutulmaz bir tat bıraktı. Öğretmenliği dışında kişiliğini de çok sevdim. Baş başa kaldığımız veya röportaj vermeye gittiğimiz zamanlarda  benimle ilgili verdiği geri bildirimler, onun insani tarafını da deneyimlediğim çok özel ve biricik anları vefatıyla zihnimde  bir bir sıraya girdiler. İçtenlikle onu ve öğretisini tanıma şansına sahip olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum.  

Hala IZI LLC ‘de eğitmen olarak çalışıyorum, bu öğretiyi hem kendi hayatımda uyguluyorum hem de eğitmen asistan veya koordinatör olarak öğretilmesi için çalışmaya  devam ediyorum. Bu kutsal öğreti için Morrnah Simeona ve Dr. Iheleakala Hew Hew Len’e hep minnettar kalacağım…

Dr. Iheleakala Hew Len’ in hayatına dair bilgi:

Bu bilgiler vefatı üzerine  IZI LLC organizasyonun paylaştığı web sayfasındaki yazıdan alınmıştır.

Nisan 1939’da doğan Dr. IHL ,Hawaii, Oahu’nun Leeward Sahili’nde büyüdü ve Kamehameha Okullarını bitirdi. Colorado Üniversitesi’nde  Psikoloji okuduktan sonra, Utah Üniversitesi’ nden özel eğitim alanında yüksek lisans derecesi yaptı ve Iowa Üniversitesi’ nden doktora derecesi ile mezun oldu. Ve pratisyen psikolog olarak çalışmaya başladı..

Asıl hikayesi bundan sonra başlıyor. 

Hew len Morrrnah Simeona ile yani  Ho’oponopono ile özbenlik eğitimlerinin kurucusu ile 1982 yılında tanışır. Temel 1 Eğitimlerini alır ve bir daha formal eğitimine bakmaz. Eğitmen olarak yetiştirilir ve Morrnah ile eğitim vermeye başlarlar. Birlikte  ABD, Kanada, Fransa, Almanya, Hollanda, Danimarka, Polonya, İsveç, Belçika, İtalya, Arjantin, Birleşik Krallık ve Birleşmiş Milletler’de   eğitimler verirler. Çalışmalarının bir parçası olarak Rusya, Çin, Mısır, İsrail ve Japonya’ya giderler.

Morrnah’ın  1992’deki vefatından  sonra, Dr. Hew Len, SITH® süreciyle ilgili çalışmalarına devam etmek için Hawaii’ye döner. Ve Ho’oponopono ile Öz Ben-lik eğitimlerini vermeye devam eder ve ABD, Kanada, Meksika, Brezilya, Japonya, Kore, Tayvan, Hong Kong, Danimarka, Fransa, Almanya, İrlanda, İtalya, Romanya Hollanda, Türkiye, Birleşik Krallık, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Avustralya ve Dubai’ de dahil olmak üzere dünya çapında yorulmadan SITH® sınıfları, konferanslar ve röportajlar yürütmek için koordinatörler ve eğitmenlerle bir araya gelir. 

Bu 2015 yılına kadar böyle devam eder. 2015’te ise  eğitim vermeyi bırakarak tamamen  emekli olur. Ama çalışmaları IIZ LLC organizasyonun sponsorluğunda  dünya çapında sunulan  konferanslar, eğitimler ve  sınıflarla binlerce öğrenciyi destekleyerek sunmaya devam edilir. Kendisi de birçok öğrencisinin kalbinde çok sevgili öğretmenleri olarak kalmayı başarır Eğitimlerde kendisine  sorulan sorulara sık sık; “temizlik yapmaya devam edin” diye cevap verir.

Bugün IZI LLC organizasyonu tüm dünyada 20 ‘den fazla ülkede, 23 koordinatör ve 38  eğitmenle, Ho’oponopono® ile Öz- Benlik® eğitimlerine röportajlar ve söyleşiler yapılmasına sponsorluk yapmaya  devam ediyor.

Bende öğrenci, eğitmen, koordinatör veya asistan olarak bu ailenin/ öğretinin  bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Bu vesile ile  iki önemli öğretmenim Morrnah Nalamaku Simeona ve Dr. Ihakeala Hew Len‘ e kalbimin en derin yerinden şükranlarımı sunuyorum ve önlerinde saygıyla eğiliyorum.

Öğrenmesi kolay, günlük hayatta uygulandığında müthiş sonuçlar yaratan, pratik, bir o kadar da basit bu problem çözme metodunu, on üç yıldan sonra bile hala her eğitim sonrasında  iyi ki öğrenmişim, iyi ki uygulayabiliyoruz diyerek baş tacı ediyorum..

O zaman tıpkı sevgili hocamın sakin dingin ruhuna ve öğretisine uygun en bilinir Ho’oponopono cümleleri ile veda edeyim.

Teşekkürler

Seni Seviyorum

Lütfen Beni affet 

Işıklarda ‘’Benin Huzuru.’’ ile uyu.

Müge Özkorkut 







Öğrenmesi kolay, günlük hayatta uygulandığında müthiş sonuçlar yaratan, pratik, bir o kadar da basit bu problem çözme metodu Ho’oponopono tekniğini öğreten Dr. Iheleakala Hew Len’i Türkiye’de ağırlamanın gururunu yaşadık ve sevgiyle uğurladık.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.