Edebiyat Salonu’nun bu ay 28 Nisan 19.00’da düzenlenen çevrim içi etkinliğe AminMaalouf katıldı. Edebiyat Solunu 28 Nisan saat 19.00’da Zoom programı üzerinden buluşma gerçekleştirildi.

Ülkemizde sadık okur kitlesine sahip, kitapları 38 dile çevrilen yazar Amin Maalouf, Institut Français Türkiye’nin konuğu olarak ülkemize geldi. Edebiyat Salonu’nda gerçekleşecek olan etkinliğe yazar ve çevirmen Ali Berkay eşlik etti. Programın sunuculuğunu Yiğit Bener yaptı. Amin Maalouf son romanı Empedokles’in Dostları ve denemesi  Uygarlıkların Batışı Bu iki eser çerçevesinde ve merkezinde birden fazla kimlikle bağlantılı çatışmaları yer aldı. Fransız Akademisi’nin 2011’den beri üyesi olan Fransız-Lübnanlı romancı ve gazeteci Amin Maalouf, 1993 yılında aldığı Goncourt ödülü de dahil olmak üzere birçok ödülle taçlandırıldı.

AminMaalouf 1949’da Lübnan’da doğdu. Ekonomi ve toplumbilim okuduktan sonra gazeteciliğe başladı; 1976’dan beri Paris’te yaşıyor. Çeşitli yayın organlarında yöneticilik ve köşe yazarlığı yapmış olan Maalouf, bugün vaktinin çoğunu kitap yazmaya ayırmaktadır.

Çok iyi bildiği Asya ve Akdeniz çevresi kültürlerinin söylencelerini yapıtlarında başarıyla işleyen Maalouf, ilk kitabı “Les Croisadesvues par les Arabes” (1983, “Arapların Gözüyle Haçlı Seferleri”, YKY) ile tanındı ve bu kitabın çevrildiği dillerde de büyük bir başarı kazandı. 1986’da yayımlanan ve aynı yıl Fransız – Arap Dostluk Ödülü’nü kazanan ikinci kitabı (ilk romanı) “Léonl’ Africain” (Afrikalı Leo, YKY) ise bugün bir “klasik” kabul edilmektedir.

Buradan izleyebilirsiniz. https://www.ifturquie.org/etkinlik/amin-maalouf-edebiyat-salonunda/

Editör: Zeynep Yolcu

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.